Nabujak od malina
SASTOJCI:
* 500 g skute s manje masti
* 40 g palente (može se koristiti i pšenični griz)
* Pola žličice praška za pecivo
* 4 žlice zaslađivača eritritol
* 2 jaja
* banana
* maline (ili drugo bobičasto voće)
OPIS POSTUPKA: Razdvojimo bjelanjke od žumanjaka. Istučemo bjelanjke u čvrsti snijeg. U drugoj posudi dobro izmiješamo žumanjke, skutu, zaslađivač eritritol, prašak za pecivo i palentu. Na kraju lagano umiješamo bjelanjke. Ulijemo polovicu mase u pleh na koji je postavljen papir za pečenje i ravnomjerno je rasporedimo. Po smjesi posložimo tanko narezane banane i maline (ako koristimo smrznute, pazimo da ih ne stavimo previše jer mogu pustiti previše vlage). Zatim prelijemo ostatkom smjese. Pečemo u zagrijanoj pećnici oko sat vremena na 180 stupnjeva. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Ines Jurčič
Komentari (0)