Nabujak od banane i kokosa
SASTOJCI:
* 1 banana (približno 150 g)
* 1 veliko jaje
* 1 žlica kokosovog ulja (otopljenog)
* Prstohvat soli
* 3 žlice kokosovog brašna (fino mljevenog)
* 1 žličica kokosovog šećera
* 50 g tamne čokolade (sačuvajte malo za posipanje)
* Kokosov čips za posipanje
* 1/2 banane (kriške se stave na nabujak, prije pečenja)
OPIS POSTUPKA: Za nabujak upotrijebite vrlo zrelu bananu. Još bolje, omekšajte bananu u pećnici prije početka pripreme. To se postiže "pečenjem" (obično zrele) banane na 160 stupnjeva 15 minuta. Pritom banana postaje potpuno crna i vrlo sočna. Neka tako pripremljena banana malo ohladi. Odvojite jaje, a bjelanjke, zajedno s prstohvatom soli, istucite u čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjku dodajte kokosov šećer i kokosovo ulje i tucite dok se smjesa ne zgusne i zapjeni. Dodajte bananu i opet promiješajte. Dodajte kokosovo brašno i komadiće čokolade (sačuvajte malo za posipanje). Na kraju lopaticom lagano umiješajte bjelanjke. Masu izlijte u malu posudu za pečenje, pospite preostalom čokoladom, kokosovim čipsom i kolutićima banane i pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Možemo peći i u kalupima za muffine.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)