40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Nabujak od banane i kokosa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Nabujak od banane i kokosa

SASTOJCI:
* 1 banana (približno 150 g)
* 1 veliko jaje
* 1 žlica kokosovog ulja (otopljenog)
* Prstohvat soli
* 3 žlice kokosovog brašna (fino mljevenog)
* 1 žličica kokosovog šećera
* 50 g tamne čokolade (sačuvajte malo za posipanje)
* Kokosov čips za posipanje
* 1/2 banane (kriške se stave na nabujak, prije pečenja)

OPIS POSTUPKA: Za nabujak upotrijebite vrlo zrelu bananu. Još bolje, omekšajte bananu u pećnici prije početka pripreme. To se postiže "pečenjem" (obično zrele) banane na 160 stupnjeva 15 minuta. Pritom banana postaje potpuno crna i vrlo sočna. Neka tako pripremljena banana malo ohladi. Odvojite jaje, a bjelanjke, zajedno s prstohvatom soli, istucite u čvrst snijeg od bjelanjaka. Žumanjku dodajte kokosov šećer i kokosovo ulje i tucite dok se smjesa ne zgusne i zapjeni. Dodajte bananu i opet promiješajte. Dodajte kokosovo brašno i komadiće čokolade (sačuvajte malo za posipanje). Na kraju lopaticom lagano umiješajte bjelanjke. Masu izlijte u malu posudu za pečenje, pospite preostalom čokoladom, kokosovim čipsom i kolutićima banane i pecite na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Možemo peći i u kalupima za muffine.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi