Musaka s brokulom
SASTOJCI:
* 1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na šnite
* kokosova mast
* 1 srednja brokula
* naribani sir
* sol i papar (po želji)
Umak od jaja:
* 3 jaja
* 3 dl kiselog vrhnja
* 2 dl mlijeka
OPIS POSTUPKA: U vrućoj vodi na brzinu prokuhamo brokulu. Pekač namažemo s kokosovom mašću, u njega složimo polovicu narezanog krumpira, te ga malo polijemo s umakom od jaja. Zatim na krumpir dodamo brokulu i prekrijemo s preostalim krumpirom. Sve skupa prelijemo s umakom od jaja. Po želji možemo na vrh dodati naribani sir. Pečemo na 180°C sat vremena odnosno dok jelo ne dobije lijepu boju. Preporučamo da se krumpir prije pečenja malo prokuha, tako skratimo vrijeme pečenja.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Marko Petek
Komentari (0)