Muffini sa zobenim pahuljicama i borovnicama
SASTOJCI:
* 1 šalica zobenih pahuljica
* 1 šalica jogurta
* 1 jaje
* 1/4 šalice kokosovog ulja
* 1 šalica rižinog brašna (može i zobeno, pirini)
* 1 čajne žličice sode bikarbone
* 1/4 šalice kokosovog šećera
* 1/2 čajne žličice himalajske soli
* 1 žlica cimeta
* 1/4 čajne žličice muškatnog oraščića
* 1 šalica borovnica (ili drugog bobičastog voća, mješavina šumskog voća)
* 2 zrele banane (one koje imaju smeđe točkice po kori)
OPIS POSTUPKA: Zobene pahuljice pomiješamo s jogurtom i stavimo u frižider za sat vremena. Pećnicu zagrijemo na 190 °C. Kalup za muffine lagano premažemo maslacem ili stavimo papirnate košarice u kalupčiće za muffine ili silikonske kalupe. U posudici, na laganoj vatri, bez ključanja, otopimo maslac. Ostavimo sa strane da se ohladi. Pomiješamo brašno, sol, šećer i sodu bikarbonu. U drugoj posudi pomiješamo jaja s rastopljenim maslacem i dodamo u posudu zajedno sa zobenim pahuljicama i jogurtom, zatim dodamo banane prethodno izgnječene vilicom i pomiješamo s ostatkom smjese. U posudi gdje su brašno i drugi suhi sastojci dodamo šalicu borovnica i lagano promiješamo te u tu suhu smjesu sasvim lagano i sa što manje pokreta dodamo mokru smjesu (zobene s jogurtom, jajem i maslacem). Puniti kalupe do 2/3 kalupa (ne stavljamo više jer se neće napraviti polukrug na vrhu, nego će muffini biti ravni). Kalup stavitmo u vruću pećnicu oko 20-25 minuta dok muffini ne postanu zlatnosmeđi (provjerimo čačkalicom da li su dovoljno pečeni, ako čačkalica izlazi čista muffini su gotovi).
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat
Komentari (0)