Muffini s kokosovim brašnom
Zdravi muffini s kojima se možeš zasladiti bez grižnje savjesti. Budući da su pripremljeni s kokosovim brašnom, bez glutena su i zato prikladni i za ljude s celijakijom.
SASTOJCI:
* 55 g prosijanog organskog kokosovog brašna
* 58 g sirovog kakao praha
* 1/2 žličice himalajske soli
* 1/2 žličice praška za pecivo
* 6 velikih jaja
* 75 g kokosovog ulja
* malo ekstrakta vanilije
*60 ml mlijeka (može i bademovo, kokosovo itd.)
* 200 g meda
* 10 g kakaa
* po želji sjeckani orasi, bademi ili drugi orašasti plodovi
* 40 g tamne čokolade
* 3 žlice slatkog vrhnja
OPIS POSTUPKA: Pomiješamo suhe sastojke u jednoj posudi, mokre izmiksamo u drugoj. Ubacimo suhe u mokre, promiješamo, dodamo orase ili dr. orašaste plodove (po želji), Izmiksamo. Izlijemo u kalup za muffine, ostavimo da odstoji 5 minuta (da kokosovo brašno upije tekućinu), pećemo 20-ak minuta na 180 C (ne predugo, da se ne isuši).
Za glazuru (nije nužna), rastopimo tamnu čokoladu u slatkom vrhnju i prelijemo po vrućim muffinima. Po želji posujemo sjeckanim suhoprženim bademima, orasima, lješnjacima...
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Romana Horvat
Komentari (0)