Muffini od borovnica
SASTOJCI:
Muffini:
* 135 g glatkog pirovog brašna
* 1 žličica praška za pecivo
* 55 g maslaca, sobne temperature
* 65 g kokosovog šećera
* 1 jaje sobne temperature
* 2 istiskivanja paste od vanilije
* Šaka borovnica + 1 žlica sitno mljevenih zobenih pahuljica
* 50 g kokosovog mlijeka
* Prstohvat soli
Topping:
* 10 g maslaca, sobne temp.
* 10 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
* ½ žličice cimeta
* 1 stisak paste od vanilije
* 10 g kokosovog šećera
Preljev:
* 50 g eritritola
* Voda
OPIS POSTUPKA:
Muffini: Zagrijte pećnicu na 190 °. Umiješajte maslac i šećer mikserom dok ne postanu pahuljasti. Dodajte jaje i promiješajte. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Suhe sastojke ulijte u mokre i promiješajte. Dodajte vaniliju i mlijeko i miješajte toliko dugo da se sve sjedini, dakle ne predugo.
Operite i osušite borovnice (ako su svježe), dodajte 1 žlicu zobenih pahuljica i promiješajte (kako borovnice ne bi skliznule na dno). Dodajte 3/4 borovnica u tijesto za muffine i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu izlijte u kalupe za muffine u košarice do visine 3/4 ili gotovo do vrha. Pospite preostale borovnice po vrhu muffina i lagano ih utisnite.
Topping: Pomiješajte sve sastojke lopaticom i obilno ih pospite po muffinima. Pecite 25-30 minuta ili toliko dugo da postanu lijepe zlatnosmeđe boje (provjerite jesu li pečeni tako da ubodete čačkalicu koja mora izaći bez komadića tijesta). Ostavite da se ohladi.
Preljev: Eritritol sameljite da nastane prah, a zatim postupno dodajte žličicu vode da nastane gusta smjesa koja će se preliti preko muffina.
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič
Komentari (0)