Mramorni kolač od pudinga
SASTOJCI:
Biskvit:
* 6 jaja
* 100 g kokosovog šećera (po želji može i obično)
* 1 vrećica vanilin šećera
* 150 g glatkog bijelog brašna
* 150 g bademovog brašna
* 1 vrećica praška za pecivo
* 1 dl ulja
* 1 dl mlijeka
* 3 žlice kakao criollo praha
Puding:
* 3 vrećice praha za puding od čokolade (ili vanilije)
* 2 žlice kokosovog šećera
* 1 litra mlijeka
Preljev (neobavezno):
* 250 ml slatkog vrhnja
* 1 vanilin šećer
* čokolada u prahu za posipanje
OPIS POSTUPKA: Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva. Posudu za pečenje (ja sam koristio 30 x 25 inča) premažemo uljem. U jaja dodamo kokos i vanilin šećer. Izmiksamo dok se volumen ne udvostruči. Pomiješamo obje vrste brašna (može se koristiti i samo obično) s praškom za pecivo, dodamo ulje i brašno i sve zajedno dodamo smjesi od jaja. Miješamo dok se sastojci lijepo ne sjedine i dok ne dobijemo potpuno glatku masu bez grudica. Ulijemo polovicu mase u posudu za pečenje, u drugu polovicu dodamo kakao i dobro promiješamo. Žlicom polako stavljamo masu od kakaa u žutu smjesu. Nakon što imamo pripremljen biskvit, skuhamo i puding.
Pomiješamo prašak za puding sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko ulijemo u posudu i pustimo da zavrije. Dodamo puding i kuhamo na umjerenoj vatri 2-3 minute uz neprestano miješanje da se zgusne. Zatim vrući puding žlicom izlijemo na nepečeni biskvit. Puding lijepo rasporedimo po cijeloj površini, a zatim pečemo kolač cca. 20 minuta.
Kad se kolač malo ohladi, po želji pripremimo preljev. Umutimo slatko vrhnje u koje dodamo 1 vanilin šećer. Kremu ravnomjerno rasporedimo po tijestu i posipamo čokoladom u prahu.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta pripreme + 20 minuta za pečenje
RECEPT PRIPREMIO: Malinček Aleš
Komentari (0)