Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Mramorni banana kruh s kakaom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Mramorni banana kruh s kakaom

SASTOJCI:
* 115 g maslaca (sobne temperature, mekan na dodir)
* 50 g eritritola Malinca (ili šećera)
* 2 jaja srednje veličine (sobne temperature)
* 2 žličice arome vanilije
* 4 banane srednje veličine (oguljene)
* 220 g pšeničnog bijelog brašna (ili pirovog)
* 1 žličica sode bikarbone
* 1 žličica soli
* 115 g kiselog vrhnja
* 35 g kakaa u prahu Malinca

OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Duguljasti pleh promjera oko 20x10 cm dobro namastite i obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac sobne temperature i odabrani šećer ili zaslađivač. Ručnim mikserom sve miješajte dok ne dobijete glatku, pahuljastu smjesu – tucite minutu-dvije. Dodajte jaja i aromu vanilije te promiješajte. Dodajte zgnječene banane i promiješajte. U smjesu prosijte brašno, sodu bikarbonu i sol. Izmiksajte tek toliko da uklonite tragove brašna. Dodajte kiselo vrhnje i miksajte da dobijete jednoličnu smjesu bez grudica. Pola mase prebacite u drugu posudu i dodajte kakao. Promiješajte. Uz pomoć dvije žlice za sladoled (ili žlice za kuhanje) rasporedite masu po plehu - prvo u kut pleha dodajte 1 kuglicu mase od vanilije. Zatim drugom žlicom zagrabite kakao masu i stavite na drugu stranu pored mase od vanilije. Ponavljajte dok se dno ne prekrije, a zatim nastavite preko gornjeg sloja, naizmjenično dodavajući tijesto dok ga ne potrošite. Na kraju nekoliko puta lagano lupnite plehom o radnu površinu da se smjesa rasporedi i uklone mjehurići zraka koji su se eventualno stvorili. Koristeći drveni štapić za ražnjiće ili dužu čačkalicu, povucite crtu ili dvije po tijestu od dna do cijele dužine posude kako biste napravili mramorni uzorak. Ne miješajte masu predugo da se dva sloja ne spoje u jedan. Stavite u pećnicu i pecite 55 - 60 minuta odnosno toliko dugo da na zabodenoj čačkalici nema sirovog tijesta. Nakon pečenja izvadite posudu iz pećnice i prekrijte kuhinjskom krpom. Ostavite poklopljeno najmanje 20 minuta da omekša korica kruha i da se kruh lagano ohladi. Zatim kruh prebacite na rešetku za hlađenje, gdje ga ostavite da se potpuno ohladi, a možete ga poslužiti i toplog.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat i 10 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nina S. Zorčič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi