Mousse od čokolade i banane
SASTOJCI (za 2 manje šalice):
* 80 g do 100 g tamne čokolade s malinama
* 0,5 dl slatkog vrhnja
* 1 zrela banana
* 200 g ricotte
* pasta od vanilije
* Dekoracija po želji
OPIS POSTUPKA: U lončić stavite slatko vrhnje i komadiće čokolade. Zagrijte na laganoj vatri uz stalno miješanje da se čokolada otopi. Stavite sa strane i promiješajte da dobijete glatku kremu. Neka se malo ohladi. Bananu zgnječite vilicom i dodajte u čokoladnu kremu. Dodajte i pastu od vanilije. Promiješati. Na kraju dodajte vrhnje ricotta. Pripremljeni mousse poslužite u šalici. Prije posluživanja dobro ohladite. Ukrasite po želji.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)