VIDEO: Mini keksić kiflice sa cimetom
SASTOJCI za tijesto:
* 110 g integralnog pirovog brašna
* 10 g kukuruznog škroba
* 35 g bademovog brašna
* 30 g kokosovog šećera
* 1 žličica cimeta
* 1/4 žličice soli
* 70 g maslaca
* 2 žlici mlijeka ili vode
SASTOJCI za nadjev:
* 100 g maslaca od badema
* 40 g meda
* 2 žlice cimeta
* 1 žličica ekstrakta vanilije
OPIS POSTUPKA: Pomiješajte brašno od pira i badema, škrob, šećer, cimet i sol. Dodajte maslac izrezan na komadiće i miješajte rukama dok ne dobijete smjesu poput mrvica. Dodajte mlijeko i mijesite dok ne dobijete jednolično tijesto (ako je smjesa presuha, možete dodati još malo mlijeka). Tijesto podijelite na dva dijela, oblikujte dva diska i stavite u hladnjak na 15 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev.
Za nadjev pomiješajte maslac od badema, med, cimet i vaniliju.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte u krug (18-20 cm) i namažite polovicom nadjeva do 2 cm od ruba. Nadjev po želji možete posuti s malo kokosovog šećera. Krug izrežite na 16 trokuta. Svaki trokut posebno zarolajte u kiflicu, počevši od deblje strane prema vrhu trokuta. Ponovite s drugom polovicom tijesta i nadjeva. Kiflice stavite na pleh i pecite 13-15 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)