Mileram torta
SASTOJCI
Krhko tijesto:
* 250 g pirovog bijelog brašna
* 70 g kokosovog šećera
* 1 paket praška za pecivo
* 80 g maslaca
* 1 jaje
Krema:
* 2 BIO pudinga od vanilije
* 500 ml kokosovog napitka / mlijeka
* 100g kokosovog šećera
* 700g milerama ili kiselog vrhnja
* 100 g malina
Preljev:
* 400g smrznutih malina
* 100 ml vode
* 5 g agar agar
PRIPPREMA:
Krhko tijesto:
1. Najprije pomiješajte suhe sastojke, a zatim dodajte jedno jaje i maslac koji je prethodno bio na sobnoj temperaturi.
2. Umijesite sve sastojke u tijesto i stavite u hladnjak na 45 minuta.
3. Pripremite posudu za pečenje promjera 26 cm, premažite je maslacem i pobrašnite da se tijesto ne lijepi za posudu za pečenje.
4. Tijesto razvaljajte na papiru za pečenje i rasporedite po cijelom limu za pečenje (do ruba papira za pečenje).
Krema:
1. Izmjerite 100 ml mlijeka i dodajte dvije vrećice BIO pudinga od vanilije i kokosov šećer te dobro izmiješajte.
2. Prekuhajte preostalo mlijeko i dodajte smjesu za puding. Stavite s štednjaka i miješajte dok se puding ne počne zgušnjavati.
3. Zatim dodajte mileram ili kiselo vrhnje, ponovo miješajući.
4. Vruću kremu izlijte u posudu za pečenje obloženu tijestom. Na vrh stavite 100 g malina.
5. Pecite na 170 stupnjeva oko 50 minuta.
6. Pečenu tortu ohladite u hladnjaku.
Preljev:
1. Polako zagrijte vodu u posudici te dodajte smrznute maline i agar agar.
2. Nakon što se maline prokuhaju, ostavite ih da vriju jednu minutu.
3. Kuhani preljev prelijte preko pečene kreme i ostavite da se preljev ohladi / stvrdne.
VRIJEME PRIPREME: 2 sata
PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)