Miks povrća i kvinoje sa tunjevinom
Kvinoja s tunom odlična je užina za na put jer ju možeš pripremiti unaprijed. Kvinoju zbog svoje hranjive vrijednosti preporučuju i astronautima.
SASTOJCI (za 1 osobu):
* 20 g kvinoje
* 1 mrkva
* 1 mala paprika
* 1/2 tikvice
* 1/2 glavice luka
* 1 mala konzerva tune
* kokosovo ulje
* začini (sol, papar)
OPIS POSTUPKA: Na sitno sasjeckamo i prepržimo luk na kokosovom ulju. Zatim očistimo i operemo mrkvu te ju narežemo na kocke. Isto napravimo sa paprikom i tikvicom. Sve sastojke damo u posudu te na brzinu prepržimo cca. 2-3 min, dodamo 20 g kvinoje koju smo prethodno oprali pod vodom. Dolijemo vodu, koja mora biti u omjeru s kvinojom 1:3. Nakon toga dodamo osnovne začine kao što su sol i kajenski papar (može biti i običan crni papar ukoliko nemate kajenskog), te ostale začine prema vlastitom ukusu (češnjak u prahu, čili, sjeckani peršun...). Pustimo da zakipi i kuhamo otprilike 25 min. Ako slučajno u tom vremenu ishlapi sva voda, slobodno ju malo dolijete. Na kraju, po želji, umiješamo 1 konzervu tune. Ovo jelo je super i toplo i hladno :). Savjet: Umjesto kvinoje možete upotrijebiti i amarant, što vam je draže :).
VRIJEME PRIPREME: 35-40 min
RECEPT PRIPREMILA: Patricija Artnak
ruzica
Super recept.Isproban , i jako mi se sviđa