Mesne okruglice
SASTOJCI:
Za mesne okruglice:
* 250 g mljevene svinjetine
* 250 g mljevene junetine
* 1 luk, sitno nasjeckan
* 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
* 1 jaje
* 1/4 šalice krušnih mrvica
* 2 žlice svježeg peršina, sitno nasjeckanog
* 1/2 žličice soli
* 1/4 žličice papra
Za umak od rajčice:
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1 luk, sitno nasjeckan
* 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
* 1 konzerva nasjeckanih rajčica (400 g)
* 1 žlica koncentrata od rajčice
* 1/2 žličice šećera
* 1/2 žličice soli
* 1/4 žličice papra
* 1/2 žličice suhog origana
OPIS POSTUPKA: U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu svinjetinu, mljevenu junetinu, nasjeckani luk, nasjeckani češnjak, jaje, krušne mrvice, svježi peršin, sol i papar. Dobro promiješajte rukama dok se svi sastojci ne sjedine. Oblikujte smjesu u male okruglice, veličine po želji. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok ne omekšaju, otprilike 5 minuta. Dodajte nasjeckane rajčice, koncentrat od rajčice, šećer, sol, papar i suhi origano. Promiješajte sve sastojke i pustite da umak zakuha. Smanjite vatru na lagano kuhanje i pažljivo dodajte mesne okruglice u umak od rajčice. Pokrijte tavu i kuhajte oko 20-25 minuta ili dok mesne okruglice ne budu kuhane. Poslužite mesne okruglice u umaku od rajčice uz tjesteninu, rižu ili pire krumpir. Možete posipati sjeckanim peršinom za dodatnu aromu.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Petra Popijač
Komentari (0)