Mediteranski kreker od lanenih sjemenki
MEDITERANSKI KREKER:
* 100 g mljevenih sjemenki zlatnog lana (ne brašno, samo grubo mljevene sjemenke)
* 100 g mješavine sjemenki (može se dodati Malincine chia sjemenke)
* Talijanska mješavina začina (po ukusu)
* Sol (po ukusu, ne previše)
* 1 velika žlica brašna od slanutka
* 100 ml vode
OPIS POSTUPKA: Promiješati i ostaviti da odstoji nekoliko minuta. Količina vode ovisi o vrsti sjemena koje se koristi. Počne se s malom količinom - 50 ml - i postupno se dodaje više. Ne koristi se samo 1 vrsta sjemena, već obavezno mješavina. Tanko rasporediti na papiru za pečenje i peći oko 25 minuta na 180 stupnjeva. Izvaditi iz pećnice, ohladiti i narezati na trokute. Ponovno staviti na papir za pečenje i peći još 15 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok krekeri ne postanu hrskavi.
Namazati humus na tanjur. Na maslinovom ulju ispeći slanutak i masline. Dodati talijansku mješavinu začina, sol i papar. Premazati preko humusa. Ukrasiti nasjeckanim peršinom i poslužiti s krekerom od lana.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)