Medenjaci
Krhki medenjaci koji će dočarati zimsko raspoloženje. Odlično pašu uz šalicu čaja.
SASTOJCI:
* 200 g pirovog integralnog brašna
* 300 g pirovog bijelog glatkog brašna
* 100 g kokosovog šećera
* 2 žličice sode bikarbone
* 2 žličice cimeta
* 1/2 žličice đumbira
* malo bio limonove korice
* 150 g maslaca
* 2 jaja
* 170 g meda
* malo vanilije
OPIS POSTUPKA: U velikoj posudi pomiješamo sve suhe sastojke (brašno, sodu, cimet, đumbir, kokosov šećer, limunovu koricu). Dodamo još sve mokre sastojke (rastopljeni maslac, jaja, med, vaniliju). Dobro promijesimo kako bi masa postala homogena. Obično mijesim s mikserom. Masu pokrijemo prozirnom folijom i ostavimo na koji sat u hladnjaku, kako bi se malo stvrdnula. Pripremimo 2 velika pekača s pek papirom. Rukama oblikujemo kuglice i potisnemo ih na pek papir. Pečemo 15 minuta na 180 stupnjeva - ventilacijska pećnica.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anjdreja
Komentari (0)