Medeni kolač od skute i bresaka
SASTOJCI:
Biskvit:
* 50 g eritritola
* 1 žličica limunove kore
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 30 g kokosovog ulja
* 120 ml mlijeka (obično ili biljno)
* 90 g pirovog brašna
* 20 g škroba
* 1 žličica praška za pecivo
* prstohvat soli
Krema:
* 500 g skute
* 100 g grčkog jogurta
* 2 jaja
* 90 g meda
* 6 breskvi
OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 180°C, a pleh veličine 20x30 cm obložite papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte eritritol, koricu limuna, ekstrakt vanilije, otopljeno kokosovo ulje, mlijeko, pirovo brašno, škrob, prašak za pecivo i sol. Masu izlijte u pleh.
U zdjeli pomiješajte skutu, grčki jogurt, jaja i med. Breskve ogulite i narežite na komadiće. Na biskvitnu masu namažite kremu od skute i po njoj rasporedite komadiće breskve.
Pecite 45 minuta. Pričekajte da se tijesto ohladi prije rezanja.
VRIJEME PRIPREME: 1.5 h
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)