Medena pita od jabuka
SASTOJCI:
Za prhko tijesto:
* 250 g pirovog bijelog brašna
* 125 g kokosovog ulja
* 1 jaje
* 50 g kokosovog šećera ili eritritola
* korica limuna
Za nadjev:
* 4 veće jabuke
* malo cimeta
* malo vanilije
* 2 žlice meda
* tijesto koje nam je ostalo
OPIS POSTUPKA:
Postupak za tijesto: Sve sastojke dobro izmiješajte u tijesto koje se stavi u hladnjak na sat vremena. Zatim razvaljajte tijesto. Prebacite ga u pleh premazan kokosovim maslacem. Pecite na 200°C 10 minuta. Postupak za nadjev: Jabuke narežite na tanke kolutiće i dodajte sve ostale sastojke.
Izvadite pitu iz pećnice i dodajte joj nadjev. Po nadjevu razmrvite tijesto koje vam je preostalo nakon što ste odrezali višak koji nije stao u pleh.
Pitu s nadjevom pecite još 30-40 minuta na 180°C.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Manca Sodnik
Komentari (0)