Marmelada s agar agarom
SASTOJCI:
* 1 ½ kg malina (ili drugog voća)
* 0,5 kg zaslađivača (upotrebiti možemo kokosov šećer ili eritritol)
* 4 pune žličice agar agara
* sok polovice limuna
* 7–8 šalica 250 ml s poklopcem
OPIS POSTUPKA: Maline zgnječimo i zavrijemo. Dodamo šećer, limunov sok i agar agar. Dobro promiješamo i zavrijemo. Masu često promiješamo. Neka vrije oko 10 minut i onda dok je još vrelo napunimo šalice. Šalice dobro zatvorimo i zamotamo u ručnik da se polako ohlade. Preporučujem da upotrebite manje šalice jer je marmelada bez konzervansa i nakon otvaranja ju je potrebno čuvati u hladnjaku te upotrebiti u najkraćem mogućem vremenu. Ako vas sjemenke malina smetaju onda stisnemo malinovu kašu i procijedimo. Ako upotrebljavate slatko voće (npr. marelice) onda dodajte manje zaslađivača.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja