VIDEO: Djeca ih obožavaju: Mango pahuljice od heljde u dvije minute
Heljdine pahuljice odličan su izbor za početno uvođenje guste hrane. Ugodnog su prirodno slatkastog okusa po orašastim plodovima, brzo se skuhaju i vrlo su mekane. Heljda ne sadrži gluten te je stoga pogodna i za one koji je ne smiju ili ne žele jesti.
SASTOJCI:
* 2 dl mlijeka (običnog, biljnog...)
* 5 žlica heljdinih pahuljica
* prstohvat cejlonskog cimeta
* 5 žlica vode (po potrebi)
* Pola manga (jedna trećina za kašu, a ostatak za nadjev)
* kokosov čips (po želji)
OPIS POSTUPKA: Heljdine pahuljice kratko skuhamo na mlijeku i pričekamo da se smjesa ohladi. Narežemo mango, dodamo ohlađene pahuljice i promiješamo. Ako je smjesa pregusta, dodamo još malo vode. Ulijemo u šalicu i poslužimo sa svježe narezanim mangom te po želji dodamo kokosov čips ili naribani kokos (ovisno o dobi).
Komentari (0)