30 proizvoda 1+1 GRATIS

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Malo drugačija ječmena kaša
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Malo drugačija ječmena kaša

SASTOJCI za 6 do 8 porcija:
* 100 g ječma
* 100 g suhog kukuruza
* 150 g suhog graha
* 2 mrkve
* Četvrtina žute kelerabe
* 200 g suhih rebara
* 1 luk
* 2 lista lovora
* 1 žličica slatke paprike
* Maslinovo ulje
* Sol

OPIS POSTUPKA: Ječam, sušeni kukuruz i grah operemo u cjedilo pod tekućom vodom i potopimo u hladnu vodu najmanje 8 sati. Luk sitno nasjeckamo i popržimo na maslinovom ulju. Tijekom pečenja dodamo lovorov list i slatku papriku. Nakon nekoliko minuta pečenja dodamo ocijeđeni ječam, grah i kukuruz (osušeni kukuruz možemo zamijeniti kiselim, ali jelu će dodati slatkoću. Ako koristimo kukuruz iz konzerve, dodamo ga u kašu 15 minuta prije kraja kuhanja). Dodamo mrkvu narezanu na kockice i kelerabu, te sušena rebra (može ih se izostaviti i imati ukusno vege jelo). Sve prelijemo vodom i soli i kuhamo na laganoj vatri do 2 sata ili dok svi sastojci ne omekšaju.

 RECEPT PRIPREMIO: Malinca Alex

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi