Malo drugačija ječmena kaša
SASTOJCI za 6 do 8 porcija:
* 100 g ječma
* 100 g suhog kukuruza
* 150 g suhog graha
* 2 mrkve
* Četvrtina žute kelerabe
* 200 g suhih rebara
* 1 luk
* 2 lista lovora
* 1 žličica slatke paprike
* Maslinovo ulje
* Sol
OPIS POSTUPKA: Ječam, sušeni kukuruz i grah operemo u cjedilo pod tekućom vodom i potopimo u hladnu vodu najmanje 8 sati. Luk sitno nasjeckamo i popržimo na maslinovom ulju. Tijekom pečenja dodamo lovorov list i slatku papriku. Nakon nekoliko minuta pečenja dodamo ocijeđeni ječam, grah i kukuruz (osušeni kukuruz možemo zamijeniti kiselim, ali jelu će dodati slatkoću. Ako koristimo kukuruz iz konzerve, dodamo ga u kašu 15 minuta prije kraja kuhanja). Dodamo mrkvu narezanu na kockice i kelerabu, te sušena rebra (može ih se izostaviti i imati ukusno vege jelo). Sve prelijemo vodom i soli i kuhamo na laganoj vatri do 2 sata ili dok svi sastojci ne omekšaju.
RECEPT PRIPREMIO: Malinca Alex
Komentari (0)