Makov kolač
SASTOJCI:
Biskvit:
* 2 jaja
* 1 šalica eritritola (ja sam upotrijebila mljeveni)
* 2 šalice bio pšeničnog brašna
* 2 šalice maka
* 2 šalice mlijeka (kravljeg ili biljnog)
* 1/2 žlice kokosovog ulja
* prstohvat 100% vanilije
* 1 prašak za pecivo
Čokoladni preljev:
* 150 g 80% tamne čokolade
* 2 žlice kokosovog ulja
OPIS POSTUPKA: Bjelanjke napravimo u snijeg. Rumenjake zajdeno sa eritritolom i vanilijom umiješamo do pjenaste smjese. Dodamo kokosovo ulje (istopljeno) i mlijeko. Promiješamo. Dodamo suhe sastojke (mak, brašno, prašak za pecivo) i miješamo toliko vremena dok ne dobijemo glatku masu. Skroz na kraju polako umiješamo snijeg. Model obložimo s papirom za pečenje ili ga namastimo s maslacem i dodamo mrvice. Masu prelijemo u model i pečemo na 180 stupnjeva cca 25 minuta.
Preljev: U tavi zagrijemo kokosovo ulje i dodamo čokoladu Na minimalnoj temperaturi i sa stalnim miješanjem polako dobijemo gladak preljev kojeg jednakomjerno prelijemo preko biskvita.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Mirta
Meni se kolač puno duže morao peći,jer je nakon 30 minuta ostao sirov....I biskvit mi je skroz popucao po vrhu,na jednom dijelu se skroz razdvojio.
Pa ne znam u čemu je neka caka možda?