Ljetni tanjur sa salatom od piletine
SASTOJCI:
* pola glavice zelene salate
* domaći preljev za salatu
* pola konzerve kukuruza
* malo ribanog sira
* 1 rajčica
* 1 veliki pileći odrezak
* sol
* papar
* kurkuma po želji
* maslinovo ulje
* 1 toast od cjelovitog zrna
OPIS POSTUPKA:
1. Pileći odrezak posolimo i popaprimo (možemo npr. dodati i kurkumu) i popržimo na tavi na zagrijanom maslinovom ulju (cca 10-15 minuta). Prvo ga zapečemo s obje strane, zatim ga poklopimo i dinstamo u vlastitom soku.
2. Salatu operemo i natrgamo na manje komade. Stavimo u veliku zdjelu za salatu.
3. U zdjelu dodamo kukuruz.
4. Rajčicu sitno narežemo i dodamo u salatu.
5. Tost narežemo na male kockice i popržimo na maslinovom ulju u tavi (cca 5 minuta). Sačuvamo sa strane za kraj.
6. Salatu prelijemo domaćim preljevom za salatu (npr. preljevom od jogurta i začinskog bilja koji možete pronaći u receptima Malince) i promiješamo. Ako nemamo preljev, bit će OK i klasični: ocat, ulje, voda, sol.
7. Salatu poslužimo na velikom plitkom tanjuru.
8. Na salatu stavimo malo naribanog sira i posipamo kockicama tosta.
9. Na tanjur sa salatom stavimo narezani pileći odrezak. Dobar tek
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Katra Crep
Komentari (0)