Lješnjakov kruh
SASTOJCI:
* 220g mlijeka
* 1 žlica limunovog soka
* 4 žlice maslinovog ulja
* 117g punozrnatog pirovog brašna
* 117g bijelog pirovog brašna
* 100g lješnjakovog brašna
* 50g zobenih pahuljica
* 1/ žličica praška za pecivo
* 1 žličica sode bikarbone
* 1 žličica soli
* 2 žlice meda
* malo mlijeka za premaz i šaka zobenih pahuljica za po vrhu
OPIS POSTUPKA: Mlijeku dodamo žlicu limunovog soka i stavimo sa strane na 10 minuta. U posudi dobro promiješamo sva tri brašna, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Napravimo rupicu i u nju ulijemo 165g mlijeka, dodamo ulje i med. Promiješamo tako da dobijemo tijesto - ako je presuho dodamo ostatak mlijeka.Tijesto oblikujemo u kuglu i s drvenom kuhačom razdijelimo na četiri dijela (ne pritisnemo skroz do kraja!), Kruh premažemo s mlijekom, posujemo sa zobenim pahuljicama i pečemo na 180°C 35-40 min.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Perdih
Komentari (0)