LCHF mascarpone pita sa šumskim voćem
SASTOJCI:
Tijesto:
* 120g bademovog brašna
* 30g kokosovog brašna
* 100g kokosovog ulja
* 1 jaje
* cimet
Nadjev:
* 250g mascarpone sira
* 100g pasiranog svježeg sir
* 0,5 dcl vrhnje za šlag
* 1 JŽ ekstrakt vanilije
* šećer burbonske vanilije (ili strok)
* šećer eritritol po osjećaju (cca. 20g - 80g ovisi koliko volite slatko)
* sok od pola limuna
Zadnji sloj pite sastavljen je iz vašeg najdražeg voća. Ja sam ovaj put upotrijebila miješano šumsko voće i jagode.
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo brašno, dodamo istopljenu kokosovu mast i promiješamo. U posebnoj posudi izmiješamo jaje i dodamo ga brašnu i kokosovoj masti te dobro promiješamo.
Tijesto zamotamo u foliju za hranu i stavimo ga na 1h u hladnjak. Nakon sat vremena nestrpljivosti malo ga otopimo na sobnoj temperaturi i još jednom dobro pretegnemo. Za to vrijeme pećnicu zgrijemo na 180°C. Ako je pretvrdo dodamo malo kiselog ili slatkog vrhnja, može i malo mlijeka (biljnog naravno). Model za pitu pospemo s cimetom i s rukom rasporedimo tijesto po modelu. Pečemo 10min. Nakon toga uzmemo iz pećice i pustimo da se malo ohladi.
Sve sastojke za nadjev dobro izmiksamo da se sastojci dobro isprepliću i kremu rasporedimo po ohlađenom tijestu za pitu. Pitu pečemo na 180°C još 20min. Kada je ispečena, uzmemo ju iz pećnice i pustimo da se ohladi. Nakon toga ukrasimo s izabranim voćem - ja sam izabrala miješano šumsko voće koje je inače jedan od najzdravijeg vrsta voća.
Ugodno zaslađivanje!
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Tjaša Grozde
Komentari (0)