Lchf knedle s bademovim mrvicama za posipanje
Grešno dobre okruglice s trešnjama, jagodama ili drugim sezonskim voćem. Najbolje od svega je što su prikladne za LCHF prehranu.
SASTOJCI:
(za cca 7 knedli)
* 250g skute
* 1 jaje
* 30g zaslađivača Eritritola
* 10g indijskog trputca/psilium
* 40g bademovog brašna
* 50g kokosovog brašna
* trešnje, jagode ili drugo bobičasto voće za punjenje
* Sol za vodu u kojoj se kuhaju knedle
zabela:
* 30 g maslaca
* 3-4 žlice mljevenih badema
* (neobvezno) dodatna žlica zaslađivača
OPIS POSTUPKA: U posudi s mikserom izmiješamo jaja sa svježim sirom i zaslađivačem. Dodaš mješavinu ostalih sastojaka i dobro promiješaš, nakon toga pričekaš 10 minuta da smjesa postane kompaktnija.
Razvaljaš kuglice i između dlanova ih spljoštiš. U svaku čašu staviš par trešnji, koje pospeš s zaslađivačem (ja stvarno obožavam slatko i zato nisam štedjela). nakon toga opet zamotaš u kuglu da dobiješ knedlu. Ako je površina knedle na nekim mjestima puknuta, malo si smoči ruke s vodom i zagladi je. Da se jako lijepo popraviti tako da na kraju dobiješ stvarno lijepe i glatke knedle.
Skuhaš ih u slanoj vodi koju prije toga zavriješ. Pazi da se ne opečeš! Kuhaju se točno 10 minuta, na kraju isplivaju na površinu. Za vrijeme kuhanja pripremiš još masu za punjenje: u posudi zgriješ kocku maslaca i dodaš mljevene bademe koje popečeš približno 2 minute. Ja sam svejedno dodala još žlicu zaslađivača. Kada su knedle kuhane, pažljivo ih uzmeš iz vrele vode i staviš na papirnati ručnik da se iscijede.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Nataša R.
Komentari (0)