Lažna mađarica
Jednostavna, brza i takooo čokoladna. Odlična.
SASTOJCI:
* 3 žlice kokosovog šećera
* 500g integralnih keksa (Leibniz ili nešto slično)
* 125g maslaca
* 150ml kokosovog mlijeka (ili neki drugi biljni napitak)
* 100g tamne čokolade
Za glazuru:
* 200g tamne čokolade
* 500ml slatkog vrhnja
OPIS POSTUPKA: U lončiću polako zajedno s mlijekom rastopimo kokosov šećer, maslac i tamnu čokoladu. U većoj posudi pripremimo kekse koje smo prethodno razlomili na četvrtine. Prelijemo ih rastopljenom smjesom i sve zajedno dobro promiješamo. Tako pripremljenu smjesu stavimo u pekač, dobro pritisnemo o dno i zagladimo lopaticom.
Zatim u lončiću pripremimo glazuru: vrhnje za šlag i čokoladu rastopimo na laganoj vatri. Glazuru prelijemo po keksima. Lažmu mađaricu preko noći ostavimo u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 10 min + hlađenje
RECEPT PRIPREMILA: Malinček Luka
Komentari (0)