Lava - tortica bez grijeha
SASTOJCI:
* kakao (za posipanje kalupa za sufle)
* 45 g kokosovog ulja
* 60 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
* 1 jaje + 1 bjelanjak
* 40 g eritritol
* ekstrakt od vanilije
* 1 žlica maslaca od kikirikija
OPIS POSTUPKA: Pećnicu ugrijemo na 200 stupnjeva. 2 kalupa za sufle namažemo kokosovim uljem i posipamo kakaom u prahu. Čokoladu i kokosovo ulje istopimo na pari. U drugoj posudi pjenasto izmiksamo jaje, bjelanjak, eritrtiol, ekstrakt od vanilije i sol. Tako pripremljenu masu umiješamo u istopljenu čokoladu s kokosovim uljem a zatim lagano umiješamo još i bjelančevine. Kalupe napunimo s malo mase, dodamo ½ žličice maslaca od kikirikija i napunimo do ¾ kalupa. Pečemo približno 10-15 minuta (ovisno od pećnice) kako bi sredina ostala tekuća. Izvadimo iz pećnice, ostavimo da stoji 1 minutu, s nožem zaokružimo oko tortice i okrenemo kalupe da tortica ispadne van.
VRIJEME PRIPREME: 10 minuta + 10-15 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Kaja Jeromel
Komentari (0)