Lava keksi
SASTOJCI:
*200g kikirikijevog maslaca
*2 jaja
*40g kokosovog šećera
*100g tamne čokolade
*30 g kakaa u prahu
Nadjev:
*kikirikijev maslac
*zgnječene maline
OPIS POSTUPKA: Odvojiš žumanjak od bjelanjka. Bjelanjak izmiksaš u snijeg (ako okreneš posudu, snijeg ne padne van). U drugoj posudi izmiksaš dva žumanjka i kokosov šećer. S mikserom miješaš toliko dugo dok ne nastane homogena smjesa. Istopiš čokoladu koju nakon toga dodaš u smjesu. Dodaš još kikirikijev maslac. Nakon toga umiješaš snijeg i dobro promiješaš. Na kraju dodaš još kako u prahu da nastane gusta smjesa. Oblikuješ kuglice i s prstom napraviš “udubinu“ gdje kasnije daš pola žličice kikirikijevog maslaca i još pola žličice zgnječenih malina. Sve skupa prekriješ još s jednim tankim slojem smjese da prekriješ keks. Nakon završenog posla kekse staviš u pećnicu i pečeš 10-12 min na 175-180 stupnjeva
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto
Komentari (0)