Lava cake sa zobenim pahuljicama
SASTOJCI za (dvije porcije):
* 100 g zobenih pahuljica
* Prstohvat soli
* 2 žlice kakaa
* Malo praška za pecivo
* 2 žlice meda ili po ukusu
* 100 g gustog kokosovog mlijeka
* Kokosovo ulje za posudice
* 2 komada tamne čokolade (približno 20 g svaki)
OPIS POSTUPKA: Zobene pahuljice djelomično sameljemo u zobeno brašno (cijelu količinu stavim u sjeckalicu i sameljem da ne bude potpuno glatko brašno). Dodamo kakao u prahu, sol i prašak za pecivo. Promiješamo. Zatim dodamo mokre sastojke-kokosovo mlijeko i med. Miješamo da dobijemo gustu masu. Za pečenje koristimo posudice za souffle. Premažemo obje posude kokosovim maslacem tako da se naša tortica nakon pečenja lijepo izvadi iz kalupa. U svaku posudu stavimo po žlicu mase, u sredini napravite rupu i stavimo komadić tamne čokolade. Najbolje je upotrijebiti jedan komad čokolade jer će se tako lijepo otopiti i nakon pečenja istjecati iz kolača. Zatim dodamo preostalu masu. Pečemo na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Još vruće preokrenemo na tanjur i poslužimo. Recept je pogodan i kao zdrav desert i kao doručak.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)