Kuglof
SASTOJCI:
* 5 jaja
* prstohvat soli
* 300 g eritrola Malinca
* 1 vanilin šećer
* 1 prašak za pecivo
* 350 g glatkog brašna
* 200 ml mllijeka
* 150 g maslaca (135 za smjesu, 15 za premazati kalup)
* 40 g sirovog kakaa Malinca
* 40 g Malinca čokoladni namaz
OPIS POSTUPKA: Odvojiti bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke s prstohvatom soli utući u snijeg. U drugoj zdjeli umutiti žutanjke s eritrolom i vanilin šećerom, zatim dodati otopljeni maslac i mlijeko, pa na kraju umiješati i brašno i prašak za pecivo. Ručno u to umiješati bjelanjke. Polovicu tijesta dodati u drugu zdjelu pa umiješati u to sirovi kakao i čokoladni namaz. Uzeti malu kockicu maslaca (15 g) pa premazati kalup. Ubaciti polovicu tamne smjese, potom bijele, opet tamne, pa opet bijele. Štapićem probodite na par mjesta i pecite 40 minuta na 180, pa još 20 minuta na 200. Probajte štapićem je li pečeno.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)