Kruh od tikvica s komadićima tamne čokolade
SASTOJCI:
Mokri:
* 2 zrele banane (zdrobljene)
* 1/3 šalice biljnog mlijeka
* 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
Suhi:
* 1 ½ zdjelice integralnog pirovog brašna
* ½ zdjelice stevije (ili nekog drugog zaslađivača)
* 1 ½ žličica praška za pecivo
* 1 žličica cimeta
* ½ žličice soli
Ostalo:
* 2 šalice ribanih tikvica
* 1 šaka komadića tamne čokolade
* listići badema za vrh (po želji)
OPIS POSTUPKA: U većoj zdjeli prvo spojimo sve suhe sastojke, a u drugoj posudi mokre. Mokre dobro izmiješamo sa suhima, a na samom kraju dodamo 2 šalice ribanih tikvica i komadiće tamne čokolade. Smjesu ulijemo u malu posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i po želji posipamo listićima badema. Pečemo u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta na 180 ° C. Kad osjetimo da je kruh dovoljno pečen, napravimo test čačkalicom.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc – earthlymonika
Komentari (0)