Kruh od jabuke
SASTOJCI:
* 180g integralnog brašna
* 1 žličica sode bikarbone
* 1 žličica cimeta
* 1 žličica đumbira
* prstohvat soli
* 2 jabuke (naribane)
* 125 g pirea od jabuka
* 2 žlice ulja
* 2 žlice mlijeka
* 2 jaja
* 80 g smeđeg šećera
* ekstrakt vanilije
* 50 g oraha
OPIS POSTUPKA:
Zagrijte pećnicu na 175°C. Kalup za kruh prekrijte papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i sol. U manjoj posudi pomiješajte pire od jabuke, ulje, mlijeko, šećer, jaja i vaniliju. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. U sredini suhih sastojaka napravite udubljenje pa dodajte mokru smjesu i miješajte pjenjačom. Na kraju dodajte naribane jabuke i promiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kruh. Po smjesi pospite nasjeckane orahe. Pecite kruh 25 minuta, zatim pokrijte folijom i pecite još 20 minuta. Provjerite je li kruh pečen čačkalicom. Ohladite kruh na rešetki i poslužite.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Klara Rutar
Komentari (0)