Kroasani od pira s namazom od čokolade i lješnjaka
SASTOJCI:
* 400 g pirovog brašna
* 200 g oštrog brašna
* 10 g suhog kvasca
* 50 g lanenih sjemenki
* 1 žlica eritritola
* 70 g maslaca
* 3 dl mlijeka
* namaz od čokolade i lješnjaka
* 1 žumanjak (može se zamijeniti maslacem / ili preskočiti)
OPIS POSTUPKA: Prosijati pirovo i oštro brašno, dodati lanene sjemenke, promiješati i napraviti rupu u sredini. U rupu dodati suhi kvasac, žlicu eritritola i toplo mlijeko. Pričekati 5 minuta da se kvasac aktivira, dodati maslac i početi mijesiti - sve dobro umijesiti i tijesto oblikovati u štrucu, pobrašniti i ostaviti da se diže na toplom sat vremena. Kad se tijesto udvostruči, prepoloviti ga na pobrašnjenoj podlozi i razvaljati u dva kruga. Krug izrezati na trokutiće pa ga na širem dijelu puniti namazom od čokolade i lješnjaka. Smotati od šireg dijela prema užem tako da se dobije lijepi kroasan. Kroasane premazati žumanjkom (ovaj korak se može i preskočiti). Kroasani se peku 15 minuta na 180°C (uz ventilaciju).
VRIJEME PRIPREME: 1h 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin
Komentari (0)