Krhki keksići od badema
SASTOJCI:
* 100 g kokosovog maslaca (mekog, ali nerastopljenog)
* 50 g bademovog maslaca
* 50 g smeđeg šećera ili zamjene za šećer
* 1 jaje
* prstohvat soli
* 50 g bademovog brašna
* 100 g brašna
* 1 žličica praška za pecivo
OPIS POSTUPKA: U zdjelu stavite maslac i šećer. Miješajte da se sastojci sjedine i smjesa se lagano digne. Dodajte jaje i miješajte dok se jaje potpuno ne umiješa u smjesu. Zatim dodajte preostale suhe sastojke — oba brašna s praškom za pecivo i soli. Miješajte žlicom ili lopaticom da dobijete tijesto. Ostavite tijesto da odstoji na hladnom barem sat vremena. Zatim tijesto razvaljajte nekoliko milimetara debelo i oblikujte kolačiće po želji. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva 10 minuta, dok keksići ravnomjerno ne porumene. Keksići se naprosto tope u ustima.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)