Kremasti sladoled (skoro) bez grižnje savjesti
SASTOJCI:
* 3 bjelanjka
* 120 g eritritola Malinca
* 300–500 ml vode (toliko da je eritritol prekriven s tekućinom)
* 1 žličica vanilijeve paste
* sjemenke mahune vanilije
* 250 ml vrhnja za šlag
* 80 g naribane tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Najprije pripremimo šećerni sirup tako da pomiješamo vodu i eritritol, te zavrijemo i pričekamo da se šećer rastopi. Ostavimo smjesu da 5 minuta lagano vrije (temperatura sirupa mora narasti na 115 stupnjeva). U međuvremenu istučemo vrhnje za šlag kojem tijekom miksanja dodajemo vanilijevu pastu i sjemenke vanilije. Bjelanjcima tijekom miksanja dodajemo šećerni sirup i miksamo toliko dugo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Ostavimo da se snijeg ohladi i zatim mu nježno dodamo šlag i naribanu čokoladu. Smjesu prelijemo u plastičnu posudu i na par sati stavimo u zamrzivač. Sladoled je vrlo kremast. Po potrebi ga 10 minuta prije posluživanja izvadimo iz zamrzivača.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)