Krem juha od bundeve
SASTOJCI:
* 1 mala Hokaido (ili butternut) bundeva
* 2-3 krumpira
* 1 mrkva
* kocka za juhu od povrća
* 1 žličica kurkume
* 1/2 žličice đumbira u prahu
* ulje
* sol
* vegansko vrhnje za kuhanje
* sjemenke bundeve
* peršin
OPIS POSTUPKA: Povrće ogulite, operite i narežite na sitne komadiće. U posudu za kuhanje dodajte malo ulja i povrća te pirjajte. Dodajte vodu, povrtnu kocku za temeljac i kuhajte oko 15-20 minuta. Zatim dodajte kurkumu i đumbir u prahu i sve dobro izmiksajte štapnim mikserom (juhu možete izmiksati i u blenderu). Po želji možete dodati malo veganskog vrhnja za kuhanje, sjemenki bundeve i peršina. Juhu poslužite još toplu.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMIO: Gašper Plankar
Komentari (0)