Kozice u umaku od rajčica
SASTOJCI za 3 osobe:
* 600 g kuhanih kozica (s ljušturom, ako koristimo očišćene biti će dovoljno 400 g)
* 3 češnja češnjaka
* 1 žlica maslinovog ulja
* 400 g rajčice narezane na kockice (konzervirane ili svježe)
* 1 dl vode
* 0,5 dl bijelog vina
* 20 g maslaca
* 100 g cherry rajčice
* začini: sol, papar, bosiljak
OPIS POSTUPKA: Zagrijte žlicu maslinovog ulja u tavi i dodajte nasjeckani češnjak. Pričekajte da se češnjak prži i pirjajte oko 1 minute. Dodajte rajčicu u komadićima, vodu i kuhajte na umjerenoj vatri 10 minuta, a zatim dodajte vino i začine te kuhajte još 5 minuta da voda ispari.
Zatim u umak stavite komadić maslaca, na četvrtine narezane cherry rajčice te kuhane ili odmrznute kozice i promiješajte. Kuhajte još 5 minuta da se okusi prožmu.
Poslužite uz kruh, tjesteninu ili njoke.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)