Kolač s marelicama
Sjajan kolač s niskim udjelom ugljikohidrata. Ako želimo još više smanjiti udio ugljikohidrata, umjesto marelica možemo koristiti maline ili borovnice. Kolač nudi zaista visok udio proteina i savršen je za odličan ljetni desert.
Biskvit:
* 2 jaja (samo bjelanjke)
* 20 g eritritola
* 10 g kakaa
Krema:
* 200 g posnog sira
* 30 g whey proteina okus vanilija
* 250 g marelica
* 5 g želatine u prahu ili 10 g instant želatine u prahu
OPIS POSTUPKA:
Biskvit: Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke mikserom umutite u čvrsti snijeg i zatim lagano umiješajte kakao i eritritol. Prebacite u okrugli manji kalup (cca 20 x 20) i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Nakon što se ispeče ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme pripremite kremu.
Krema: Želatinu prelijte s 2,5 žlice hladne vode i pustite da odstoji 10 minuta. Posni sir i whey protein izmiksajte mikserom. Želatinu otopite u mikrovalnoj (30 sekundi najjača temperatura) izlijte u posni sir i whey i još jednom sve dobro izmiksajte. Ako koristite instant želatinu onda samo prah umiješajte u kremu. Dodajte marelice koje ste prethodno narezali na manje komadiće i sve lagano špatulom povežite. Kremu ravnomjerno prelijte preko biskvita i ostavite u hladnjaku minimalno 2 h, a najbolje preko noći. Nakon što se ohladi razrežite na 6 jednakih djelova.
VRIJEME PRIPREME: 25 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Martina Ferišak
Komentari (0)