Kolač od tikvica
SASTOJCI:
* 1 tikvica (190 g)
* 1/2 žličice soli
* 125 g javorovog sirupa
* 2 jaja
* 70 g otopljenog kokosovog ulja
* 2 žličice ekstrakta vanilije
* 255 g pirovog brašna
* 1 žličica sode bikarbone
* 1,5 žlica cimeta
* 1/4 žličice muškatnog oraščića
* 80-100 g nasjeckane crne čokolade ili čokoladnih kapljica
OPIS POSTUPKA: Tikvice naribajte u posudu i posoliti da puste vodu. Zagrijte pećnicu na 160°C, a pleh veličine 20 x 10 cm obložite papirom za pečenje. U zdjelu s tikvicom dodajte jaja, javorov sirup, kokosovo ulje (ne vruće) i ekstrakt vanilije, te dobro promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić pa dodajte u tikvicu. Dodajte komadiće čokolade i sve promiješajte da se svi sastojci dobro sjedine. Masu izlijte u pleh za pečenje i pecite 50-60 minuta odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu pečene mase ne izađe čista bez mokre mase. Probajte ovaj kolač namazan maslacem od badema.
VRIJEME PRIPREME: 70 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Dea Kepic
Komentari (0)