Kolač od rogača
Jednostavne stvari su obično najbolje. Jedan od takvih kolača je i kolač od rogača, koji u kombinaciji s jogurtom, borovnicama i medom, postaje prava poslastica.
SASTOJCI:
* 2 jaja
* 1/2 šalice kokosovog šećera
* 1/2 šalice (3 do vrha pune žlice) kokosovog jogurta
* 1 žličica kokosovog ulja
* 1 šalica integralnog pirovog brašna
* 1/2 šalice mljevenog rogača
* 1/2 vrećice vinskog kamena
* prstohvat soli
Dekoracija:
* 1 žlica kokosovog jogurta
* borovnice (ili drugo voće)
* 1 žličica meda
OPIS POSTUPKA: Žumanjke odvojimo od bjelanjaka. Bjelanjke istučemo u tvrd snijeg, a žumanjke pjenasto umiješamo sa šećerom i dodamo jogurt, kokosovo ulje, te sve ostale suhe sastojke (pirovo brašno i rogač, vinski kamen, sol). Na kraju masi umiješamo snijeg, stavimo u posudu za pečenje, koju smo prethodno namastili (ili obložili pek papirom) i pečemo 30 - 35 minuta na 175 stupnjeva. Poslužimo s kokosovim jogurtom, borovnicama i malo meda.
Rogač je po izgledu vrlo sličan kakau, a po okusu karameli. Ima obilje vitamina i vlakana, a zbog prirodnog slatkastog okusa odlično odgovara u raznim slasticama – a zbog toga možemo i smanjiti razinu šećera.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor i Malinca Nastja
Komentari (0)