VIDEO: Kolač od datulja
SASTOJCI:
* 200 g datulja bez koštica
* 180 g vode
* 1 žličica sode bikarbone
* 70 g maslaca od indijskih oraščića
* 2 žlice kokosovog ulja
* 1 žličica ekstrakta vanilije
* 1 žlica limunovog soka
* 30 g tapioka brašna
* 30 g kokosovog brašna (ili brašna od slanutka)
* 1/4 žličice soli
* 1 žličica cimeta
* naribana korica 1 bio naranče
* 25 g naribane mrkve
Preljev:
* 3 žlice tahinija (ili tvojeg omiljenog maslaca od oraščića)
* 1 žlica javorovog sirupa (možeš koristiti i med ili agavin sirup)
* voda po potrebi
* šaka nasjeckanih pekan oraha ili oraha
OPIS POSTUPKA: Pećnicu zagrij na 180°C, a pleh veličine 20 x 20 cm obloži papirom za pečenje.
Datulje bez koštica i vodu zagrij do vrenja, dodaj sodu bikarbonu i promiješaj. U zdjeli pomiješaj tapioka brašno, kokosovo brašno, cimet i sol. Izmiksaj datulje s maslacem od indijskih oraščića, kokosovim uljem, limunovim sokom i vanilijom, pazeći da ostanu mali komadići datulja. Dodaj naribanu mrkvu, mješavinu brašna i naribanu koricu naranče, te promiješaj. Peci u pećnici oko 20-25 minuta. U međuvremenu pripremi preljev tako što ćeš pomiješati tahini i javorov sirup, te po potrebi dodati žlicu-dvije vode da dobiješ željenu tekuću konzistenciju. U pečenu i ohlađenu tortu kuhačom izdubi rupe i prelij preljevom. Po vrhu pospi pekan orahe i izreži na 9 dijelova.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
PRIPREMA RECEPTURE: Dea Kepic
Komentari (0)