Kokosovo-bademovi hrskavci
SASTOJCI:
* 250 g kokosovog brašna (sitno mljevenog)
* 200 g mljevenih badema
* 1 žlica psilium praha
* 2 žlice chia sjemenki
* 2 žlice mljevenog lanenog sjemena
* 1 žlica kokosovog ulja
* 1 žlica cimeta
* aroma vanilije
* voda
** S ovom količinom dobivamo tri pladnja hrskavaca, što je dovoljno za cijeli tjedan ili duže. Po želji se količina može prepoloviti.
OPIS POSTUPKA: Pomiješajte kokosovo i bademovo brašno te dodajte cimet. Posebno pomiješati sjemenke lana, chia sjemenke i psilium, dodati 4 dl vode, pa dodati kokosovo ulje i aromu vanilije. Ostavite 15 minuta da smjesa postane želatinasta i zatim je dodajte suhim sastojcima.
Cijelu smjesu dobro izmiješajte žlicom i rukama oblikujte u kuglu. Dok mijesite dodajte još malo vode da se sastojci lijepo sjedine. Ostavite tijesto da odstoji 20 minuta, a zatim ga razvaljajte na debljinu od 2 do 5 mm. Tijesto je lagano mrvičasto pa si možete pomoći tako što ćete tapkati i po potrebi dodatno mijesiti mokrim rukama.
Tijesto izrežite na male kvadratiće i stavite na papir za pečenje. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180°C, dok ne porumeni ili postano hrskavo. Ovisno o debljini tijesta, pecite ih najmanje 30 minuta. Hrskavci se zatim dobro ohlade i stave u staklenu posudu. Za zdrav doručak uz voće se mogu pomiješati s mlijekom, jogurtom ili kefirom.
VRIJEME PRIPREME: 1,5 sati
RECEPT PRIPREMILA: Dominika Portić
Komentari (0)