40% popusta na sve za lijepu kosu

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Kokosnjača
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Kokosnjača

Kod baka i rodbine obično se mogu pronaći orahnjače i makovnjače. Kod nas doma je malo drugačije. Svi smo ljubitelji kokosa, zato smo napravili ovu kokosnjaču.
 
SASTOJCI:
Tijesto:

* 500 g pirovog bijelog brašna
* 40 g kvasca
* 60 g maslaca
* 80 g kokosovog šećera (u ovom slučaju tijesto će biti svijetlo smeđe boje)
* 2 jaja
* 2 dcl mlijeka
* 1 žličica limunove kore
* vanilija u prahu ili pasta od vanilije
* 1 žlica soli
* 0,5 dcl ruma

Nadjev:
* 250 g naribanog kokosa
* 2 dcl kokosovog mlijeka
* 2 žlice kiselog vrhnja
* 100 g maslaca
* 2 jaja
* 100 g šećera (ja sam koristila zaslađivač eritritol kako bi ndjev bio lijepe bijele boje)
 
OPIS POSTUPKA: Za tijesto prvo izmrviti kvasac, dodati mu žličicu šećera i preliti s 1 dcl mlakog mlijeka. Dobro izmiješati i ostaviti da se diže oko 2-3 minute.
 
Za to vrijeme prosijati brašno i napraviti udubinu. U nju uliti kvasac i malo promiješati.
 
U drugoj posudi pjenasto izmiješati jaja, šećer, maslac zagrijan na sobnoj temperaturi, koricu limuna, sol, vaniliju, mlijeko i rum. Dodati u brašno i sve dobro umijesiti da se dobije mekana gruda tijesta. Ako je tijesto premekano dodati još malo brašna.
 
Staviti tijesto u zdjelu za dizanje i ostaviti da se diže na toplom mjestu oko sat vremena.
 
Za to vrijeme pripremiti nadjev. Jaja i maslac zagrijane na sobnoj temperaturi pjenasto izmiksati mikserom pa dodati sve ostale sastojke za nadjev.
 
Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj površini. Premazati ga nadjevom i zarolati.
 
Staviti u namašćen lim za pečenje. Od ovih sastojaka dobijemo 1 kokosnjaču (na slici) i 1 malu pogačicu.
 
Ostaviti da se diže u posudi za pečenje oko pola sata pa izbockati tijesto čačkalicom. Peći oko 45 minuta na 180 stupnjeva.
 
VRIJEME PRIPREME
: 1 sat + dizanje 1,5 sat
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

Nives

E ovo ću sigurno napravit. Novost i svježina u odnosu na standardne orehnjače i makovnjače.
Top hitovi