Kokos musaka
SASTOJCI:
* 500g mljevenog mješanog mesa
* 7-8 krompira
* 2 glavice crvenog luka
* 1 Jaje
* 100 ml vrhnje za kuhanje
* 2 žlice kiselo vrhnje
* 1 mala žlica himalajska sol
* 1/2 male žlice papar
* 1/2 male žlice peršin
* 2 velike žlice djevičanskog kokosova ulje
OPIS POSTUPKA:
Na jednoj žlici kokosova ulja prepržiti 2 glavice luka sitnog isjeckanog, nakon toga dodati meso da se sve skupa dinsta, začiniti sa himalajskom soli, paprom i peršinom.
U međuvremenu, namazati posudu sa 1 žlicom kokosova ulja u kojoj ćete to peći i poredati jedan red krompira izrezanog na jednake ploške. Na krompir stavite red mesa, pa red krompira sve dok imate smjese, ali neka vam zadnji sloj bude krompir. Musaku peći na 200°C pola sata, a u međuvremenu izmutite jedno jaje, malo vrhnja za kuhanje i kiselog vrhnja, sve posolite pa prelijte preko musake i vratite u pećnicu na još pola sata i to je!
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić Ljoljić
Komentari (0)