Kocke s maslacem od indijskih oraščića
SASTOJCI (prikladno za manji pleh za pečenje)
* 100 g Gran Cereale crocante
* 100 g Čokomalinček
* 4 žlice zaslađivača po želji
* 60 g maslaca
* 100 g maslaca od indijskih oraščića
* Manja šačica indijskih oraščića
* Manja šaka suhih marelica
* 300 g tamne čokolade sa stevijom
OPIS POSTUPKA: Postavimo papir za pečenje preko pleha kako bi si na kraju olakšali podizanje kolača. Kekse zdrobimo rukama, dodamo Čokomalinček i zaslađivač. U manjoj posudi otopimo maslac i maslac od indijskih oraščića. U rastopljenu smjesu ulijemo suhe sastojke keksa i Čokomalinček. Dobro izmiješamo.
Smjesu izlijemo u posudu za pečenje i dobro pritisnemo na dno. Ostavimo u hladnjaku najmanje 30 minuta da se stvrdne.
Nasjeckamo indijske oraščiće i marelice te ih posipamo po ohlađenoj podlozi. Otopimo čokoladu na pari i prelijemo je preko deserta. Stavimo u hladnjak na najmanje 2 sata da se stvrdne.
Desert narežemo na kocke i poslužimo.
RECEPT PRIPREMILA: Alenka Z. - Coach Limony
Komentari (0)