Knedle od kruha
SASTOJCI:
* 8 manjih posušenih peciva
* 2,5 dcl mlijeka
* pola luka
* prstohvat češnjaka u prahu
* 2 jaja
* malo bijelog oštrog brašna za izradu knedli
* mljevene zobene pahuljice po potrebi
* maslinovo ulje
* žličica biogette
OPIS POSTUPKA: Suha peciva narežemo na manje kocke, stavimo na pladanj i prelijemo s mlijekom. Pustimo da stoji toliko dugo da su svi komadići lijepo namočeni. Sve skupa dobro iscijedimo i stavimo u drugu posudu. Na maslinovom ulju popečemo narezan luk do lijepo žute boje i dodamo u posudu s kruhom. Dodamo prstohvat češnjaka u prahu, 2 jaja, žličicu biogette i dobro promiješamo da se svi sastojci povežu. Ako je smjesa premekana dodamo malo zobenih pahuljica. Pripremimo oštro brašno koje stavimo na ruke da se kuglice ne lijepe na ruke. Sa žlicom uzmemo maslac i s rukama napravimo kuglice. Posolimo vodu i čekamo da zavrije i onda u nju stavimo kuglice. Kuhamo ih 15-20 minuta. Serviramo s pilećim i goveđim mesom u umaku.
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Natalija
Komentari (0)