Kiflce od pirovog brašna
SASTOJCI:
Kiflice:
* 65 g otopljenog kokosovog ulja
* 125 g pirovog integralnog brašna
* 60 g grčkog jogurta
* prstohvat soli
* 7 g suhog kvasca
* 100 g mlijeka
* žličica šećera
* jaje
* sjemenke po želji
Umak:
* 3 žličice grčkog jogurta
* žličica senfa
* začini po želji (kajenska paprika, češnjak, sol)
OPIS POSTUPKA: Kiflice: Žlicu brašna (odvojiti od ukupne količine), šećer i kvasac staviti u toplo mlijeko. Pričekati 20-ak minuta da se kvasac aktivira. Pola brašna prosijati kako bi bilo rahlije, drugu polovicu samo dodati u istu posudu, dodati sol i dobro promiješati. Ubaciti aktivirani kvasac, grčki jogurt i kokosovo ulje. Dobro umijesiti (dvije minute), napraviti loptu i staviti u posudu. Prekriti i staviti na toplo kako bi se tijesto udvostručilo (45 minuta).
Pobrašniti podlogu, na nju staviti dignuto tijesto, malo umijesiti i podijeliti na dvije manje lopte. Jednu loptu razvaljati u krug i podijeliti na osam trokuta. Svaki trokut zarolati od najšireg dijela prema vrhu i staviti na papir za pečenje. Ponoviti postupak s drugom loptom. Peći na 180°C 12 minuta, premazati jajetom, posuti sjemenkama i peći još 6 minuta na 200°C do zlatne boje.
Umak: Pomiješati sve sastojke i začiniti po želji.
VRIJEME PRIPREME: 135 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Mirna Posavec
Komentari (0)