Keksići od kikirikija s čokoladom
SASTOJCI:
* 100 g kokosovog ulja
* 50 g maslaca od kikirikija
* 50 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
* 1 jaje
* Prstohvat soli
* 50 g bademovog brašna
* 100 g pirovog bijelog brašna
* 1 žličica praška za pecivo
* 3 žlice kapi tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo kokosovo ulje, maslac od kikirikija i šećer. Dobro promiješamo. Dodamo jaje i miješamo dok se jaje potpuno ne umiješa u smjesu. Zatim dodamo preostale suhe sastojke - oba brašna s praškom za pecivo i soli. Pomiješamo žlicom ili lopaticom da dobijemo tijesto. Na kraju dodamo čokoladne kapi. Ostavimo tijesto da se odmara na hladnom dovoljno dugo da se stegne (barem pola sata). Zatim tijesto oblikujemo u kuglice i malo ih pritisnemo. Stavljamo ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pečemo na 180 stupnjeva 15-20 minuta, dok kolačići ne postanu ravnomjerno smeđi.
VRIJEME PRIPREME: 45 minut
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)