Keksi s maslacem od badema
SASTOJCI:
* 1 jaje
* 250 g maslaca od badema
* 1 žličica sode bikarobone
* 2 -3 žlice eritritola (prema ukusu)
* 50 g rastopljene čokolade (za dekoraciju)
* 30 g grubo mljevenih badema (za dekoraciju)
OPIS POSTUPKA: Razmutite jaje. U maslac od badema umiješajte nekoliko žlica eritritola pa probajte i prilagodite slatkoću. Dodajte jaje i sodu bikarbonu pa miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesa će postati dovoljno gusta da možete oblikovati kuglice i dovoljna je za 18 keksa. Oblikujte kuglice, slažite ih na lim obložen papirom za pečenje pa ih malo spljoštite. Pustite dovoljno razmaka između kuglica, jer će se keksi tijekom pečenja raširiti. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pečene kekse pustite da odstoje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku i pustite da se ohlade do kraja. Ohlađene kekse umočite u rastopljenu čokoladu (pola keksa) i pospite komadićima badema.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Rumac - tamara_whatsfordessert
Komentari (0)