VIDEO: Keksi s lješnjacima i kokosovim šećerom
SASTOJCI:
* 65 g pirea od jabuka
* 45 g sojinog napitka
* 110 g kokosovog ulja
* 320 g bijelog brašna
* 115 g kokosovog šećera
* ½ žličice soli
* 1 žličica sode bikarbone
* 80 g lješnjaka
* 80 g tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Rastopite kokosovo ulje. Pomiješajte sve sastojke osim lješnjaka i tamne čokolade. Čokoladu i lješnjake nasjeckajte i dodajte smjesi. Lagano promiješajte. Formirajte kuglice za keksa. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i lagano pritisnite na lim. Po želji u sredinu keksića dodajte žličicu Malincinog čokoladnog namaza.
Kolačići ne smiju biti premali. Pečeni moraju biti dosta mekani, inače će biti tvrdi kad se ohlade. Pecite ih 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva ili manje ako radite manje keksiće. Kad su pečeni, malo ih pospite solju.
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč
Komentari (0)